Usein kysytyt kysymykset

Tarvitsetko apua kenties putkiremontin, ilmastoinnin puhdistuksen tai vaikkapa öljypoltinhuollon kanssa? Tässä listaus usein kysytyistä kysymyksistä

Oli kyseessä sitten putkiremontti, ilmastoinnin puhdistus tai öljypoltinhuollotMeri Lapin LVI:n ammattitaitoinen työtiimi auttaa pulmassa kuin pulmassa. Olemme koonneetkin listan kysymyksistä, joita kohtaamme usein työssämme. Toivottavasti löydät niistä tarvittavan avun ongelmaasi. Jos kuitenkin käy niin, että ongelma ei ratkea, olethan yhteydessä suoraan meihin.

Olemme ammattitaitoinen ja luotettava LVI-alan yritys, joka työllistää paikallisesti 18 ammattitaitoista työntekijää. Kauttamme saat kaikki tarvitsemasi LVI-palvelut nopeasti ja ajallaan. Tarjoamme asiakkaillemme aina parhaan ja sopivimman ratkaisun, jonka ei tarvitse olla se kallein vaihtoehto. Saavumme paikan päälle aina silloin, kun on sovittu, useimmiten jopa vuorokauden sisällä. Myös akuuttitilanteet onnistuvat paikallisen työtiimimme voimin.  

Asunto-osakeyhtiössä tulee taloyhtiön isännöitsijälle tehdä remontti-ilmoitus, jossa ilmoitetaan remonttityön suorittajat. Taloyhtiössä kannattaa ottaa huomioon yhtiölle kuuluvat omaisuus ja niiden uusimistarpeet. Remontin lopputuloksen tulee olla sellainen, että yhtiön yhteinen omaisuus säilyttää arvonsa. Mikäli rakenteita muutetaan niin etteivät ne vastaa alkuperäisiä käyttötarkoituksia, kyseisistä muutoksista tulee tehdä ennakkoselvitys isännöitsijälle. 

 

Yleisimmin tulee huomioida:  

 • lattiakaivojen kunto ja tiiveys 
 • vesikalusteiden sulkujen pitävyys tai uusintatarve 
 • jos kiinteitä lämmitysvarusteita siirretään tai jätetään pois käytöstä  
 • jos vesipisteiden paikkoja muutetaan tai lisätään  

 

Yleisesti on hyvä tiedottaa muita yhtiön asukkaita alkavasta remontista ja mahdollisesta häiriöstä esimerkiksi ilmoitustaululla. Jos epäilet, ettet osaa ottaa kaikkia asioita ennalta huomioon, voit pyytää meiltä LVIammattilaisen avuksesi.

Varsinaista määräystä omakotiasumiselle ei puhdistustoimista ole. Hengitysliiton ohjeistuksen mukaisesti suositus on 5-10 vuoden välein. Erilaiset asuinolosuhteet ja kotieläimet lisäävät puhdistuksen tarvetta. Tulee myös muistaa, että poistokanavaan kertyvä palokuorma mahdollistaa tulipalon nopean leviämisen ja pöly toimii tulipalon sattuessa lähes ruudin tavoin. Puhdistustyön yhteydessä ilmastointijärjestelmä tulee säätää ja virittää käyttökuntoon. 

  

Yleishoito-ohje on: 

 • suodattimien vaihto 2 kertaa vuodessa: loppusyksyllä ja alkukeväästä  
 • talteenotto, kennon tarkistus ja puhdistus: kerran vuodessa suodatinvaihdon yhteydessä 
 • välitarkistuksien tarve on noin 2 kk välein, jolloin voi määritellä koneen toimivan oikein ja kondessiveden poiston esteettömyyden       

 

Mikäli koneen toiminta epäilyttää tai on ilmennyt hengitysoireilua, tulisi ilmastointi antaa asiantuntijan tutkittavaksi. Näissä asioissa voimme olla yhteistyökumppaninne.   

Ensimmäisenä tulisi tarkistaa vesimittarin pyöriminen, kun yhtään kulutuspaikkaa ei ole avoinna. Vesimittarin ei tulisi pyöriä eteenpäin. Myös varolaitteet tulee tarkistaa, etteivät ne päästä vettä viemäriin huomaamatta. Hyvin usein kondenssivesijohdot on viemäröity niin ettei veden valuminen ole välttämättä helposti havaittavissa.  

 

Näistä epäilyistä kannattaa kääntyä vakuutusyhtiön puoleen mahdollisen vuodon tutkimisen puitteissa. Me voimme olla apuna toimenpiteissä, joissa verkostoja koeponnistetaan tai suunnittelet putkistojen uusimista.  

Tänä päivänä löytyy monenlaisia vaihtoehtoja lämmitysjärjestelmiin. Suosittuja ovat uusiutuvan ja ekologisen lämmittämisen ratkaisut, joita ovat muuan muassa: 

 • Maalämpö  
 • Ilmavesilämpöpumppu 
 • Auringosta veteen järjestelmät 
 • Erilaiset poistoilma- ja lämpöpumppuratkaisut 

 

Näistä saat lisätietoja asiantuntijoiltamme. Yhteydenottosi jälkeen käymme paikan päällä tekemässä kanssasi katselmuksen ja kerromme vaihtoehdoistamme. Saat tämän jälkeen tarjouksen kustannuksista. Käyntimme kohteessa on maksutonta. 

Olemme mielellämme mukana omakotihankkeessanne. Tarjousta varten tarvitsemme tulevasta talostanne: 

 • arkkitehdin tekemän pohjakuvan, jossa on vesikalusteet paikoillaan 
 • sijainnin 
 • ajatuksen lämmitysmuodosta sekä koneiden/laitteiden sekä vesikalusteiden tasosta 
 • selvityksen kuluista, joita ei tarvitse sisällyttää tarjoukseen  

 

Tarjoamme omakotityömaat LVI-suunniteluineen ja KVV-valvontoineen. Meiltä saat LVI-työt avaimet käteen periaatteella 

Vesipisteiden käyttöä tulee rajoittaa eikä vettä tulisi laskea enää mistään vesipisteestä viemäriin enempää. Tukoksen on voinut aiheuttaa viemäriin kuulumaton esine tai wcpaperi, joka ei ole sinne soveltuvaa eikä liukene viemärissä. Kotikonsteina organisen aineen syövyttämiseen löytyy kaupoista viemärin avausaineita, mutta usein viemäri vaatii sen puhdistamista ja tukoksen aiheuttajan poistamista. 

 

Ole yhteydessä tukoksista työtilaukseemme. Pyrimme järjestämään sinulle apua mahdollisimman nopeasti kohteeseen. Mikäli viemärissä on toistuvasti oireilua, käytössämme on tallentava kuvauslaitteisto, jolla voidaan havaita ja paikantaa viemärin rakenteelliset viat. 

Ole yhteydessä asiantuntijoihimme. Vaikka jätevesilaki on sama kaikille, alueelliset määräykset ja kuntien vaatimukset tulee ottaa huomioon remonttia suunniteltaessa. Yhteydenottosi jälkeen käymme paikan päällä tekemässä kanssasi katselmuksen ja kerromme vaihtoehdoistamme. Saat tarjouksen kustannuksista, jotta jätevesijärjestelmä on saneerattu oikein ja täyttää lakien ja asetuksien mukaiset laitteet ja varusteet. 

Kaikissa remontti- ja rakennustoimissa asbesti tulee ottaa huomioon. Täytyy muistaa, että loppujen lopuksi kiinteistössä olevasta asbestimateriaalista on vastuussa kiinteistön omistaja ja remontin tekijä. 

 

Yrityksemme ei toimi näytteiden ottajina tai asbestin purkajina, joten jos olet epävarma asiasta, ole yhteydessä meihin ja yhteistyökumppanimme voivat hoitaa kohteen asbesti- ja rakennekartoituksen. Saat kartoituksen pohjalta tarkat ohjeetmiten sinun tulee toimiajotta haittaaineet saadaan purettua turvallisesti ja työt voivat edetä asbestivapaasti. 

Kuulostaa siltä, että öljysumun kalvon muodostuminen ei ole täydellinen ja se estää palamisen. Ensimmäisenä tulisi huoltaa ja/tai vaihtaa öljynsuodatin sekä polttimen suutin. Tarkista samalla palopään nokisuun sekä kattilan polttoainejätteen määrä. Jos kattilassa ei ole poikkeuksellisen paljon tuhkaa, voit näiden toimien jälkeen kokeilla uudestaan käynnistää polttimen. Jos katkonainen käynti jatkuu, tulisi öljyputkiston tiiveys varmistaa sekä poltinputkeen kohdistuvan öljynpaineen riittävyys.  

 

Yleensä tässä kohdassa kannattaa olla yhteydessä työnjohtoomme. Voimme sopia mahdollisesta korjausajasta, jolloin polttimen vian korjaa ammattilainen. Meiltä löytyy tunnetuimpien merkkien varaosat vikojen korjaamista varten.  

Meiltä löytyy kattava korjaustarvikkeiden varasto, josta löytyy tunnetuimpien pönttöjen osat eri vuosi luvuille. Yleisesti kaikki wc-osat ovat vaihdettavissa, mutta jos vaihdettavaa on paljon ja työaikaa kuluu enemmän kuin 2 tuntia, voisi viisasta olla vaihtaa wc-istuin kokonaisuudessaan. Uudessa wc-istuimessa on valmistajan takuu 2 vuoden ajan ja vaihtoaika riippuen kohteesta noin 1-2 h. Uudet wc:t säästävät huuhteluvettä ja useimmat mallit on varustettu kaksoissäiliöllä, jolloin posliinin pinnan kondensointi on vähäistä. 

Veden riittävyyteen vaikutta moni seikka. Ensimmäisenä kannattaa tarkistaa sulaketaulusta varaajan sulakkeiden tilanne. Jos ne ovat kunnossa, sekoitusventtiili on voinut saostua kalkista ja toimii nyt huonosti. Voit kokeilla pyörittää säätöalueella laidasta toiseen. Mikäli näillä toimenpiteillä ei ole apua ongelmaan, on syytä kääntyä puoleemme. Voi olla, että varaajan nousuputki on vioittunut tai mennyt poikki, jolloin uuden varaajan hankinta voi tulla kysymykseen edullisimpana korjauksena. 

Öljypoltin tulisi huoltaa niin, että polttimen suutin vaihdetaan kerran vuodessa ja öljyn suodatin kahden vuoden välein. Öljykattilan nuohous tulee suorittaa nuohoojan toimesta vähintään kerran vuodessa. Öljysäiliön tankkaus kannattaa ajoittaa niin ettei poltin käy tankkauksen aikana. Öljysäiliössä oleva öljyliete on irtonainen ja tukkii helposti suodattimen ja suuttimet. Tarvittaessa saat apua meiltä polttimen huoltoon, polttimen vikojen korjaukseen sekä tarvittaessa kattilan puhdistukseen.  

Lämmityspatterissa on ilmaa, eikä vesi enää kierrä verkostossa. Patteri tulisi ilmata patterin päässä olevasta ilmaruuvista, jolloin ilma poistuu paineen vaikutuksesta. Tähän toimenpiteeseen tarvitset työkaluksi ilmaruuvin avaimen. Kun ruuvia avatessa ilman poistuminen loppuu ja vettä alkaa tulemaan ilmaruuvista, tulee se sulkea ja tarkistaa ettei se jää hallitsemattomasti vuotamaan. Huomioi, että vuotava ilmaruuvi jää usein huomaamatta ja voi aiheuttaa mittavan vesivahingon. Mikäli tarvitset apua patterin ilmaamiseen, ole yhteydessä työnvastaanottoomme. Hoidamme mielellämme tämän toimen puolestasi.